تاریخ انتشار: 1399/11/28 10:51 | بازدید:
بهترین دمنوش های فصل سرد چیست؟دمنوش در طب سنتی اهمیت بسیاری دارد. در واقع دمنوش نه تنها طمع خوشایندی دارد، بلکه به درمان برخی از بیماریها نیز کمک میکند. با این حال، شبهای سرد پاییز و زمستان تهیه دمنوش حال و هوای خوبی القا میکند.شما میتوانید به سادگی این دمنوشها را تهیه کنید و از نوشیدن آن در فصلهای سرد لذت ببرید.
معمولاً دمنوش را از گیاهان خشک شده یا تازه، همراه با آب جوش تهیه میکنند. شما برای تهیه دمنوش میتوانید از یک گیاه یا ترکیب چند گیاه استفاده نمایید. هر گیاه یا طمع دهنده دمنوش، در مزه و فواید بیشتر آن تأثیر میگذارد.
برای تهیه هر نوع دمنوشی میتوانید یک گیاه یا چندین گیاه را با توجه به خاصیت و مزه انتخاب کنید، با آب جوش مخلوط کنید و سپس از ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کاملاً دم بکشد. توصیه میکنیم برای تهیه دمنوش از شکر یا قند مصنوعی استفاده نکنید.
آقطی سیاه که در ایران به نام انگور کولی یا خمان کبیر نیز یاد میشود، همراه با لیمو تازه، یک دمنوش خوشمزه برای درمان و بهبود روند آنفولانزا کاربرد دارد. در فصل پاییز و زمستان، علاوه بر بیماری کرونا، ممکن است آنفولانزاهای دیگر نیز شیوع پیدا کند که شما میتوانید با این نوع دمنوش به بهبود سلامت خود کمک نمایید.
معمولاً این نوع دمنوش آقطی سیاه، در میان مردم دنیا ناشناخته است، اما به یکی از دمنوشهای موردعلاقهتان تبدیل میشود و در کنار طمع خوشایندی که به همراه دارد، به درمان علائم آنفولانزا نیز کمک میکند.
برای تهیه دمنوش آقطی سیاه و لیمو، شما باید یک قاشق غذاخوری آقطی سیاه خشک شده، ۱ یا ۲ قاشق چایخوری آبلیمو تازه، ۱ قاشق چایخوری عسل و یک فنجان آب جوش را با یکدیگر مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا دمنوش ضد آنفولانزای شما آماده شود، سپس آن را نوش جان کنید.
غذای ناسالم، کمبود فیبر در بدن و حتی سرعت زیاد غذا خوردن، باعث ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش میشود، اما ما در ادامه مقاله سعی داریم برایتان دمنوشی برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش تهیه کنیم و آن دمنوش چیزی نیست جز دمنوش زنجبیل!
بسیاری از کارشناسان تغذیه بر این باورند که زنجبیل خشک شده، تازه یا پودر زنجبیل نباید از وعدههای غذاییتان حذف شود، چرا که فواید بسیاری به همراه دارد. اما شما میتوانید برای تهیه دمنوش زنجبیل، از زنجبیل تازه استفاده نمایید.
برای تهیه دمنوش زنجبیل شما به یک فنجان یا یک لیوان آب جوش، یک برش کوچک زنجبیل تازه، ۱ قاشق چایخوری عسل و مقداری کمی فلفل سیاه نیاز دارید. احتمالاً تصور میکنید که مزه این دمنوش تند است، اما عسل باعث شیرینی دمنوش زنجبیل میشود.
در روزهایی که ممکن است با استرس و اضطراب زیادی دست و پنجه نرم کنید، احتمالاً نوشیدن یک دمنوش برای آرامش اعصاب، ایده بسیار مناسبی خواهد بود. همچنین دمنوش اسطوخودوس و نعنا برای داشتن خوابی عمیق نیز توصیه میشود.
دمنوش اسطوخودوس و نعنا عطر خوشایندی دارد و بسیاری از کارشناسان تغذیه بر این باورند که این دمنوش شامل ترکیبات آنتیاکسیدان نیز است. در واقع ترکیبات آنتیاکسیدان مانع آزاد شدن سلولهای سرطانی در بدن میشوند.
برای تهیه دمنوش آرامش اسطوخودوس و نعنا شما به ۱ لیوان آب جوش، یک قاشق غذاخوری نعنا خشک شده، یکچهارم قاشق غذاخوری اسطوخودوس و ۱ قاشق چایخوری عسل نیاز دارید. پس از ترکیب مواد تا حدود ۵ دقیقه صبر کنید، سپس آن را نوش جان نمایید.
شبهای پاییز و زمستان طولانی است و برخی از افراد با کمخوابی یا بدخوابی مواجه میشوند. البته بدخوابی ارتباط مستقیم با پریشانی افکار، استرس و اضطراب دارد. بنابراین هرچه سعی کنید که آرامش درونی خود را حفظ کنید، به کاهش استرس و بهبود خوابتان نیز کمک میکنید.
یکی از روشهای درمان و بهبود خواب، تهیه دمنوش بابونه و فرنجمشک است. فرنجمشک یا وارنگ بو، نوعی گیاه از خانواده نعناعیان است که باعث آرامش بدن و تسکین درد روده و معده نیز میشود.
برای تهیه دمنوش بابونه و فرنجمشک برای درمان و بهبود خواب شما به یک لیوان آب جوش، ۱ قاشق غذاخوری بابونه خشک و ۱ قاشق غذاخوری فرنجمشک نیاز دارید. توصیه میکنیم ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش دم بکشد و سپس آن را نوش جان کنید.
یکی از دمنوشهای مشهور و پرطرفدار، دمنوش سیب و دارچین است. شما میتوانید به جای چای یا قهوه، این دمنوش را برای مهمانان خود نیز آماده کنید که عطر بسیار خوشایند و دلانگیزی نیز به همراه دارد.
برای تهیه دمنوش سیب و دارچین شما میتوانید از چوب یا پودر دارچین و از سیب تازه یا خشک شده بهرهمند شوید. اما اگر میخواهید مزه خوشایندی از دمنوش پاییزه دریافت کنید، توصیه میکنیم از سیب تازه و چوب دارچین استفاده نمایید.
برای تهیه دمنوش خوشمزه سیب و دارچین شما به یک قوری آب جوش، یک سیب تازه متوسط خرده شده و یک چوب دارچین کوچک نیاز دارید. توجه کنید که هرچه میزان دارچین زیاد باشد، ممکن است مزه دمنوش تلخ شود. بنابراین از چوب یا پودر دارچین به میزان متناسبی بهرهمند شوید.
چای ماسالا یک دمنوش پرطرفدار هندی است که یک ایده متفاوت برای روزهای سرد پاییز و زمستان یا مهمانیهای دوستانهتان خواهد بود. جالب است بدانید که چای ماسالا به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب بدن نیز کمک میکند.
برای تهیه چای ماسالا شما به ۲ پیمانه آب ولرم، ۶ عدد میخک، ۲ عدد چوب دارچین کوچک، ۱ قاشق غذاخوری پودر رازیانه، ۷ عدد دانه هل، یک عدد زنجبیل کوچک، ۲ عدد فلفل دانه سیاه، ۲ پیمانه شیر پرچرب و مقداری عسل نیاز دارید.
برای تهیه دمنوش ماسالا، ابتدا تمام ادویهها را به همراه زنجبیل داخل آب بریزید و ترکیبات را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مقداری از آب تبخیر شود و ترکیبات غلیظ گردند. سپس شیر و عسل را روی حرارت قرار دهید تا شیر نیز کمی تبخیر شود.
در مرحله بعد، شیر و ترکیب ادویهها را با یکدیگر مخلوط کنید و آن را به مدت ۳ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. شما میتوانید دمنوش چای ماسالا را از صافی عبور دهید تا یکدست شود، سپس آن را نوش جان کنید.
فست فود و غذاهای ناسالم، باعث بروز بیماریهایی در بدن میشود. از این جهت برخی از غذاها یا دمنوشها ایده خوبی برای سمزدایی بدن و بهبود عملکرد کبد هستند. دمنوش لیمو و فلفل یک انتخاب مناسب برای سمزدایی بدن است.
به منظور سمزدایی بدن و برای تهیه دمنوش لیمو و فلفل شما به ۱ لیوان آب جوش، آبِ یک لیمو تازه و کوچک، نصف یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه، یکچهارم قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه و نصف یا یک قاشق چایخوری عسل نیازی دارید. در واقع عسل به مزه خوشایند این دمنوش کمک بسزایی میکند.
گیاه مریم گلی در طب سنتی اهمیت بسیاری دارد، چرا که به درمان نفخ، اسهال، التهاب و فشار خون کمک بسزایی میکند. دمنوش مریم گلی به همراه لیمو نیز یک انتخاب مناسب برای درمان و بهبود التهاب و مشکلات دستگاه گوارش است.
برای تهیه دمنوش مریم گلی و لیمو شما به یک قوری آب جوش، ۳۰ گرم مریم گلی تازه یا خشک شده، ۱ قاشق غذاخوری عسل، نصف قاشق چایخوری پوست لیمو و ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو تازه نیاز دارید. برای دریافت نتیجه بهتر، اجازه دهید دمنوش مریم گلی و لیمو به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.
اگر میخواهید کاهش وزن را تجربه کنید، در کنار رژیم غذایی استاندارد و ورزش، دمنوش لاغری کمک بسزایی به شما خواهد کرد. شما یک نوع دمنوش لاغری که میتوانید تهیه کنید، دمنوش گل قاصدک و نعنا است.
گل قاصدک و نعنا هر دو به پاکسازی و سمزدایی بدن کمک بسزایی میکنند. همچنین این نوع دمنوش باعث افزایش سوخت و ساز بدن نیز میشود. در واقع هر چه میزان سوخت و ساز بدن بیشتر باشد، به کاهش وزن نیز کمک میکند.
برای تهیه دمنوش لاغری گل قاصدک و نعنا شما به یک لیوان آب جوش، ۱ قاشق چایخوری برگ نعنای خشک شده، یک قاشق چایخوری گل قاصدک خشک شده و مقداری آبلیمو نیاز دارید. این دمنوش را میتوانید نیم ساعت پس از صرف شام یا ناهار میل کنید.
در صورتی که میخواهید در فصل پاییز و زمستان کمتر دچار سرماخوردگی شوید، باید غذاهایی مصرف کنید که سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کند. دمنوش گزنه و بابونه، یک دمنوش مناسب برای درمان سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان خواهد بود.
برای تهیه دمنوش گزنه و بابونه شما به یک لیوان آب جوش، ۱ قاشق چایخوری گزنه خشک شده، ۱ قاشق غذاخوری بابونه خشک شده و در صورت نیاز ۱ قاشق چایخوری عسل نیاز دارید. مصرف این دمنوش سرماخوردگی به صورت روزانه توصیه میشود.
سیر :ضد ویروس ، ضد عفونی کننده
پیاز : عالی برای سرفه، و پیاز خام دستگاه تنفسی را باز می کند.
زنجبیل : ضد میکروبی و ضد التهابی. علاوه بر درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا، زنجبیل برای تهوع و استفراغ عالی است.
گیاه مریم گلی: خواص ضد عفونی کننده دارد و برای گلو درد و سرفه استفاده می شود. همچنین برای احتقان سینوسی هم مورد استفاده قرار می گیرد.
*هنگام بارداری یا شیردهی نباید این گیاه را استفاده کنید.
آویشن: دارای ضد میکروبی، ضد باکتری و ضد ویروسی است ؛ آویشن برای درمان عفونت تنفسی و سرفه عالی است و همچنین برای معده مفید است و گاز معده را از بین می برد.
پودر کایین: خاصیت محرک، ضد میکروبی، ضد درد و دارویی دارد. کایین می تواند به جلوگیری از سرماخوردگی یا آنفولانزا کمک کند و همچنین طول مدت سرماخوردگی یا آنفولانزا را کوتاهتر کند. این پودر، حرارت بدن را افزایش می دهد و می تواند به مقاومت در برابر سرما کمک کند.
عسل: خاصیت ضد باکتریایی، ضد میکروبی و ضد عفونی کننده دارد.
* به کودکان زیر 1 سال عسل ندهید.
لیمو : با وجود ویتامین C بالا، ممکن است به کاهش قدرت ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا در بدن و کاهش خلط کمک کند. بسیاری از افراد از لیمو برای ایجاد مقاومت در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده می کنند و سرعت بهبود را افزایش می دهند.
چای گیاهی نیز، یک روش عالی برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا است.با مصرف چای گیاهی، نه تنها مزایای دارویی دریافت می کنید، بلکه آنها نیز آرامش بخش و گرمادهنده نیز هستند.
طرز تهیه:
آب جوش را روی گیاههای دارویی مثل آویشن و.. بریزید و حداقل 20 دقیقه رویش در پوش بگذارید و صبر کنید و پس از دم کشیدن، می توانید آنرا خالی ، یا با مقداری عسل یا قند یا نبات میل کنید.
توجه داشته باشید که سیر می تواند معده را تحریک کند. اگر شما این نوشیدنی را اغلب استفاده میکنید، ممکن است نیاز به کم کردن مقدار سیر یا حذف آن باشد.
مواد لازم:
طرز تهیه:
ابتدا تکه های زنجبیل و سیر را در یک قابلمه کوچک با آب، بجوشانید. سپس، بر روی چای مورد نظر بریزید و پودر کتیین را نیز بیفزایید، بعد از 20 دقیقه که از درپوش استفاده کردید، مقداری عسل و شیر که اختیاری است، اضافه کنید و بنوشید.
3،4 فنجان در طول روز از این نوشیدنی استفاده کنید. یک وعده هم قبل از خواب مصرف کنید، تا خوب عرق کنید و روند بهبودتان را تسریع ببخشید.
این یک دم نوش گیاهی دیگر است که باید در طول دوران سرماخوردگی بنوشید.
مواد لازم:
طرز تهیه:
در یک ظرف آب، زنجبیل و سیر ها را بریزید و اجازه دهید تا به مدت 20 دقیقه بجوشد.سپس آب لیمو و عسل را به آن بیفزایید و بعد می توانید کمی صبر کنید تا با دمای اتاق، کمی خنک شود و سپس بنوشید.
2_3 تکه زنجبیل در هر فنجان چای ریخته شود و سپس میل کنید ؛ به همین سادگی شما یک دمنوش ضد سرماخوردگی حاوی زنجبیل دارید.
دمنوش سرماخوردگی مریم گلی:
(زنان باردار و شیرده از این چای استفاده نکنند)
یک و نیم قاشق چای خوری از پودر خشک شده این گیاه یا 3 قاشق چای خوری تازه را به یک فنجان چای بیفزایید.
چای آویشن از دمنوش های سرماخوردگی:
یک و نیم قاشق چای خوری پودر آویشن خشک شده یا سه قاشق چای خوری از آویشن تازه را به یک فنجان چای بیفزایید.
شربت ها، طعم گیاهان را به ارمغان می آورند و به خوبی برای سرفه و گلودرد عمل می کنند. عسل محلی بهترین است، اما نباید به بچه های زیر 1 سال داده شود.توصیه می شود هنگام استفاده از پودر گیاهان برای جلوگیری از سرماخوردگی، از عسل استفاده شود.
عسل با پایه گیاهی:
مواد لازم:
طرز تهیه:
عسل و پودر گیاه را با هم مخلوط کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه حرارت دهید.اجازه دهید تا کمی خنک شود و سپس مصرف کنید.
طرز تهیه شربت:
مواد لازم:
دستورالعمل:
به ازای هر 15 گرم گیاه، یک چهارم فنجان آب بریزید و این میزان را مطابق با یک فنجان کامل تطبیق دهید و اجازه دهید تا به مدت 20 دقیقه بجوشد و بعد از کمی خنک شدن، بنوشید.
شربت سرفه پیاز، جایگزین عسل:
مواد لازم:
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را پوست بکنید و آنها را در لایه های باریک برش دهید و سپس شکر را به آن اضافه کنید.سپس درون ظرف بریزید و از درپوش استفاده کنید و اجازه دهید تا صبح بماند و بعد می توانید در یخچال نگهداری کنید و هر روز از آن استفاده نمایید.
شربت سیر و عسل:
مواد لازم:
طرز تهیه:
سیر خام را له کنید و سپس به عسل بیفزایید.می توانید آنرا بلافاصله مصرف کنید و یا در ظرف در جای خشک و خنک نگهداری کنید.فقط هر بار قبل از استفاده، خوب هم بزنید و بعد بنوشید.
شربت پیاز و عسل:
مواد لازم:
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را پوست بکنید خرد کنید و درون ظرف بریزید و سپس مقداری عسل که کامل روی پیازها را بپوشاند ، به آنها اضافه کنید.درپوش آنرا بگذارید و اجازه دهید تا یک شبانه روز در یخچال بماند.
استنشاق بخار گیاهان دارویی:
در حین انجام این درمان، مراقب سوزاندن صورتتان باشید و فاصله را حفظ کنید.
مواد لازم:
طرز تهیه:
برای بزرگسالان و در داشتن شرایطی حاد دوزهای بیشتر با مقدار کمتری مصرف می شوند، اما به طور مداوم پایدار استفاده می شوند.
شربت و عسل : ½ تا 1 قاشق چای خوری هر 2 ساعت در مجموع تا 10 قاشق چای خوری هر روز
چای : ¼ فنجان چای هر نیم ساعت برای مجموع 4 فنجان در روز
شربت و عسل : 1 تا 2 قاشق غذا خوری دو بار در روز و یا به عنوان مورد نیاز
چای - 3 تا 4 فنجان روزانه
کودکان - دستورالعمل:قبل از تجویز گیاهان به کودکان، همیشه با پزشک مشورت کنید. برای کودکان زیر 1 سال عسل استفاده نکنید.